Prostreno.cz

Květákový koláč

Květák lze připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte koláč, který chutná teplý i studený.

25.07.2017 Mikeš
60min

30min příprava

30min vaření

500 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka.
  2. Uvařený květák sceďte, nasekejte a nasypte do větší misky.
  3. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je ke květáku.
  4. Přidejte všechny ostatní suroviny kromě oleje a podle chuti vše osolte a dochuťte kari kořením.
  5. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje a směs nalijte na pánev, zvolna pečte 5 minut.
  6. Pak vložte pánev do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,55 g
  • Sacharidy:

    139,12 g
    • Cukry:

      12,32 g
  • Tuky:

    79,46 g
  • Vláknina:

    18,18 g

Aktivita pro spálení:

390 kcal
48

minut jízdy na kole

37

minut běhu

116

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový krém s nivou

(23 hlasů)
40min
335 kJ

Květák s kurkumou

(13 hlasů)
50min
298 kJ

Květák zapečený s těstovinou

(26 hlasů)
1h a 25min
1025 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba