Prostreno.cz

Grilovaný květák

Nebojte se experimentovat.Tento recept stojí za vyzkoušení.

07.08.2017 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

775 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytý květák nakrájejte na plátky silné přibližně 3 cm (vypadá to složitě, ale při troše trpělivosti to zvládnete).
  2. Vyšlehejte olej a citronovou šťávu, přidejte česnek a med.
  3. V jiné misce smíchejte mletou papriku, sůl a strouhanou citronovou kůru.
  4. Květák potřete připraveným olejem a posypte směsí soli a papriky, grilujte přikryté přibližně 5 minut, pak květák otočte, potřete olejem, posypte kořením a grilujte odkryté 5-8 minut, nebo až bude květák skoro měkký.
  5. Před podáváním posypte pepřem a nasekaným koriandrem, nebo petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,90 g
  • Sacharidy:

    49,59 g
    • Cukry:

      13,54 g
  • Tuky:

    123,77 g
  • Vláknina:

    16,51 g

Aktivita pro spálení:

323 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení





Podobné recepty

Květák se sýrovým přelivem

(1 hlasů)
30min
505 kJ

Zeleninová polévka s hermelínem

(3 hlasů)
45min
271 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaný květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba