Prostreno.cz

Hráškový salát

Čerstvý křupavý salát je ideální příloha například ke smažené rybě, nebo jen tak samostatně.

10.08.2017 sun
40min

30min příprava

10min vaření

718 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné lusky nakrájejte, každý přibližně na 2-3 kousky.
  2. Lusky a mražený hrášek blanšírujte v osolené vodě přibližně 3 minuty.
  3. Lusky a hrášek sceďte a přelijte je studenou vodou, nechte dobře okapat.
  4. Zeleninu nasypte do salátové mísy, přidejte lístečky máty, zakápněte olejem a citronovou šťávou.
  5. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  6. Posypte rozdrobeným tvarohem, nasekanými ořechy a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,30 g
  • Sacharidy:

    131,76 g
    • Cukry:

      32,55 g
  • Tuky:

    101,07 g
  • Vláknina:

    43,20 g

Aktivita pro spálení:

578 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátový salát s jablky

(1 hlasů)
25min
800 kJ

Bramborový salát se zakysanou smetanou

(3 hlasů)
45min
373 kJ

Zelný salát s brusinkami

(3 hlasů)
25min
659 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hráškový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba