Prostreno.cz

Italské rizoto

Voňavé italské rizoto s bílým vínem.

22.08.2017 barcnka
35min

10min příprava

25min vaření

854 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěňte. Přisypte rýži a míchejte, dokud se nespojí s máslem a cibulkou.
  2. Zalijte vínem, chvíli povařte, aby vyprchal alkohol a přidejte vývar podle potřeby.
  3. Duste na mírném ohni přibližně 20 minut. Pravidelně rýži kontrolujte a podlévejte vývarem dle potřeby.
  4. Nakonec přidejte kousek másla, parmezan, osolte podle chuti a dobře promíchejte. Rizoto bude díky sýru krémovité.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,40 g
  • Sacharidy:

    297,20 g
    • Cukry:

      7,58 g
  • Tuky:

    143,58 g
  • Vláknina:

    1,50 g

Aktivita pro spálení:

183 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s chřestem

(14 hlasů)
50min
420 kJ

Rizoto s plátky hrušek

(18 hlasů)
50min
451 kJ

Rizoto s houbami

(11 hlasů)
50min
435 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Italské rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba