Prostreno.cz

Čerstvý květákový salát

Květákovým salátem příjemně překvapíte. Salát z květáku se výborně hodí jako předkrm, nebo jej můžete připravit jako přílohu ke grilovaným masům.

24.08.2017 Mikeš
35min

25min příprava

10min vaření

263 kJ / 62 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte je v osolené vodě.
  2. Uvařený květák sceďte, přelijte ledovou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Růžičky květáku dejte do misky.
  4. Přidejte oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou mrkev a oloupanou, nakrájenou cibuli.
  5. Ingredience na zálivku důkladně vymíchejte v misce a květák přelijte. Promíchejte a nechte před podáváním minimálně hodinu v chladu.
  6. Před podáváním salát posypte nasekanou petrželkou a nasekanou bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,04 g
  • Sacharidy:

    197,50 g
    • Cukry:

      115,24 g
  • Tuky:

    105,42 g
  • Vláknina:

    34,00 g

Aktivita pro spálení:

62 kcal
7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení





Podobné recepty

Lehký zelený salát

(1 hlasů)
20min
576 kJ

Lehký mrkvový salát

(2 hlasů)
20min
549 kJ

Salát z jablek a mrkve

(1 hlasů)
30min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čerstvý květákový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba