Prostreno.cz

Čerstvý květákový salát

Květákovým salátem příjemně překvapíte. Salát z květáku se výborně hodí jako předkrm, nebo jej můžete připravit jako přílohu ke grilovaným masům.

24.08.2017 Mikeš
35min

25min příprava

10min vaření

122 kJ / 29 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte je v osolené vodě.
  2. Uvařený květák sceďte, přelijte ledovou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Růžičky květáku dejte do misky.
  4. Přidejte oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou mrkev a oloupanou, nakrájenou cibuli.
  5. Ingredience na zálivku důkladně vymíchejte v misce a květák přelijte. Promíchejte a nechte před podáváním minimálně hodinu v chladu.
  6. Před podáváním salát posypte nasekanou petrželkou a nasekanou bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,11 g
  • Sacharidy:

    53,82 g
    • Cukry:

      23,75 g
  • Tuky:

    62,01 g
  • Vláknina:

    11,58 g

Aktivita pro spálení:

197 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Lehký zelený salát

(1 hlasů)
20min
333 kJ

Lehký mrkvový salát

(2 hlasů)
20min
492 kJ

Salát z jablek a mrkve

(1 hlasů)
30min
301 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čerstvý květákový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba