Prostreno.cz

Pečené vepřové maso s dušenou karotkou

Marinovaná, pečená vepřová kotleta s karotkou a jablky.

28.08.2017 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

704 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce smíchejte hořčici, světlé pivo, 4 prolisované stroužky česneku, na plátky nakrájenou polovinu citrónu, olej, sůl a pepř.
  2. Maso nakrájejte na 4 silné plátky a vložte je do marinády. V lednici nechte maso marinovat aspoň 1 hodinu (ideálně celou noc).
  3. Maso i s marinádou vložte do pekáčku a v troubě upečte doměkka.
  4. Karotku důkladně umyjte, odkrojte nať, asi 5 cm u karotky ponechte.
  5. Karotku vložte do rendlíku s 200 ml vody, přidejte 2 lžíce másla, karotku jemně osolte, přikryjte a poduste ji skoro doměkka, chutná líp, když není rozvařená.
  6. Jablka nakrájejte na malé kostky, nasypte je do rendlíku, přidejte javorový sirup, jablečný mošt a za stálého míchání duste 10-15 minut, nebo až se mošt zredukuje na polovinu.
  7. Maso podávejte s karotkou a dušenými jablky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    221,05 g
  • Sacharidy:

    103,07 g
    • Cukry:

      51,96 g
  • Tuky:

    178,36 g
  • Vláknina:

    10,69 g

Aktivita pro spálení:

836 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

249

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové kotlety s citronovou kůrou

(3 hlasů)
1h a 5min
1096 kJ

Vepřová panenka s houbami

(1 hlasů)
1h a 10min
636 kJ

Vepřová kýta s jablečnou omáčkou

(1 hlasů)
1h a 20min
637 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené vepřové maso s dušenou karotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba