Prostreno.cz

Pomazánka z ricotty s batáty

Sýr ricotta netradičně na pečených plátcích sladkých brambor.

13.09.2017 sun
40min

20min příprava

20min vaření

683 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte a podélně je nařežte na plátky o tloušťce 1 cm.
  2. Plátky uložte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je olejem.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 15 minut, nebo až jsou plátky brambor měkké.
  4. Sýr a sůl vyšlehejte metličkou.
  5. Lehce vychladlé plátky brambor potřete sýrem, pokapejte je medem, ozdobte ostružinami, nasekanými ořechy a tymiánem.
  6. Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,23 g
  • Sacharidy:

    136,30 g
    • Cukry:

      34,90 g
  • Tuky:

    90,80 g
  • Vláknina:

    32,20 g

Aktivita pro spálení:

258 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Mrkvová pomazánka se špenátem

(12 hlasů)
20min
932 kJ

Sýrová pomazánka

(6 hlasů)
20min
854 kJ

Lilková pomazánka

1h a 10min
396 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomazánka z ricotty s batáty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba