Prostreno.cz

Zapečený květák

Květák zapečený s anglickou slaninou, sýrem a vejci.

21.09.2017 Mikeš
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

577 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a nasypte je do zapékací misky.
  3. Přidejte na kostičky pokrájenou slaninu, sýr a na plátky nakrájenou cibulku, vše promíchejte.
  4. Ve velké misce vyšlehejte vejce, mléko, česnek, papriku, sůl a pepř.
  5. Směsí zalijte květák.
  6. Pečte v troubě 40 minut.
  7. Podávejte s oblíbenou omáčkou, ozdobené nakrájenou cibulkou.

TIP:

K podávání můžete použít ďábelskou omáčku, omáčku na špízy, steaky, ostrý kečup apod.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    258,31 g
  • Sacharidy:

    100,19 g
    • Cukry:

      26,84 g
  • Tuky:

    223,48 g
  • Vláknina:

    15,52 g

Aktivita pro spálení:

861 kcal
107

minut jízdy na kole

82

minut běhu

257

minut uklízení





Podobné recepty

Květák s dýňovými semínky

(10 hlasů)
30min
1851 kJ

Květákové placičky

(11 hlasů)
50min
892 kJ

Květák s ořechovým sypáním

(14 hlasů)
25min
1298 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba