Prostreno.cz

Ryba dušená na zelenině

Ryba se zeleninou je zdravá a na trhu můžeme sehnat spoustu druhů. Čerstvé mořské ryby bychom měli jíst mnohem častěji a v této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte.

10.10.2017 lanvin
60min

25min příprava

35min vaření

372 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Tresku nakrájejte na 4 porce, rajčata a cuketu na plátky, brokolici rozdělte na malé růžičky.
  3. Brokolici povařte 4-5 minut v osolené vodě, povařenou brokolici sceďte.
  4. Zapékací misku vymažte máslem.
  5. Do misky nasypte zeleninu a jemně ji osolte a opepřete.
  6. Porce ryby osolte, opepřete a ryby položte na zeleninu.
  7. Vše podlijte 100 ml vody, přikryjte a duste v troubě 15-20 minut, podle velikosti porcí ryby.
  8. Ryby odkryjte posypte je sýrem a vložte do trouby, nechte v troubě, až se sýr rozpustí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,53 g
  • Sacharidy:

    30,84 g
    • Cukry:

      11,55 g
  • Tuky:

    70,02 g
  • Vláknina:

    9,75 g

Aktivita pro spálení:

357 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s rajčaty pečená v troubě

(4 hlasů)
1h a 10min
361 kJ

Pečené rybí filé s dušenou cibulí

(4 hlasů)
1h a 5min
606 kJ

Smažená makrela

(4 hlasů)
30min
973 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená na zelenině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba