Prostreno.cz

Smažený sumec s karamelizovanou cibulí

Je-li sumec mladý, má jemné a velmi chutné maso, navíc bez drobných kůstek.

20.10.2017 sun
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

579 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájejte na tenká kolečka, nasypte ji do rendlíku se dvěma lžícemi rozehřátého másla, posypte cukrem a promíchejte, přidejte dvě lžíce červeného vinného octa a podle chuti osolte. Duste za občasného míchání, až cibule zkaramelizuje.
  2. Očištěné žampióny poduste 5 minut na 2 lžících másla, podle chuti osolte. Do tohoto receptu se hodí nejlépe malé, hnědé žampióny.
  3. Porce ryby osolte, opepřete a opečte na 2 lžících másla s olejem.
  4. Když budete rybu otáčet, posypte ji nastrouhanou citronovou kůrou. Hotovou rybu pokapejte citronovou šťávou.
  5. Rybu podávejte s cibulí a žampióny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,00 g
  • Sacharidy:

    89,79 g
    • Cukry:

      51,72 g
  • Tuky:

    128,52 g
  • Vláknina:

    11,10 g

Aktivita pro spálení:

466 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

139

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaný pstruh

(3 hlasů)
1h a 10min
499 kJ

Losos s kurkumou a citróny

(4 hlasů)
45min
1219 kJ

Ryba pečená s pestem

(3 hlasů)
55min
860 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený sumec s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba