Prostreno.cz

Květákový salát pečený s citronovou kůrou

Teplý květákový salát.

25.10.2017 lentilka
45min

20min příprava

25min vaření

950 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte je skoro doměkka v osolené vodě.
  2. Uvařený květák sceďte a nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Ke květáku položte nakrájený citrón, posypte citronovou kůrou, pokapejte olejem a podle chuti opepřete, případně osolte.
  4. Květák pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,70 g
  • Sacharidy:

    24,10 g
    • Cukry:

      5,26 g
  • Tuky:

    101,39 g
  • Vláknina:

    8,42 g

Aktivita pro spálení:

245 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení





Podobné recepty

Okurkový salát s granátovým jablkem

(4 hlasů)
25min
591 kJ

Kolínkový salát

(6 hlasů)
45min
656 kJ

Salát z červené řepy se špenátem

(1 hlasů)
35min
661 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květákový salát pečený s citronovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba