Prostreno.cz

Rizoto s lilkem

Rizoto se zeleninou bude chutnat nejen vegetariánům.

25.10.2017 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

415 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Lilek překrojte podélně na polovinu a vložte ho do zapékací misky, nebo pekáčku, který vyložte pečícím papírem. Pečte 30-35 minut. Lilek nechte vychladnout, pak lilek nakrájejte.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Místo vody použijte vývar. Rýži vařte ve větší nádobě, aby se k rýži daly přimíchat ostatní suroviny.
  4. Oloupaná rajčata nasekejte.
  5. K uvařené rýži přidejte, olej, prolisovaný česnek, rajčata, kapary, oregano, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a podle chuti solí.
  6. K rýži přidejte kokosové mléko, lilek a vše prohřejte.
  7. Podávejte ozdobené bazalkou.

TIP:

Před podáváním můžete rizoto posypat strouhaným parmazánem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,86 g
  • Sacharidy:

    517,28 g
    • Cukry:

      18,05 g
  • Tuky:

    44,85 g
  • Vláknina:

    17,51 g

Aktivita pro spálení:

598 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

178

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňové rizoto

(16 hlasů)
55min
495 kJ

Rýže s houbami

(26 hlasů)
55min
561 kJ

Rizoto s chřestem

(14 hlasů)
50min
420 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s lilkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba