Prostreno.cz

Pečená kambala

Lahodné bílé maso skryté pod skvrnitou hrbolatou kůží kambaly se dá připravit na desítky způsobů, platí ale, že méně je více.

02.11.2017 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

500 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte je na plátky a uložte je na dno vymazané zapékací misky.
  2. Přidejte na plátky pokrájenou cibuli, brambory osolte, přikryjte je alobalem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C. Brambory můžete pokapat trochou másla. Pečte, až jsou brambory měkké. Brambory dopečte odkryté.
  3. V pánvi se 2 rozehřátými lžícemi oleje opečte jen zlehka na plátky pokrájený česnek a na plátky pokrájenou chilli papričku bez semínek.
  4. V jiné pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte osolené, opepřené porce ryby, ke konci pečení podlijte ryby vínem.
  5. Ryby podávejte s brambory a opečeným česnekem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,92 g
  • Sacharidy:

    206,47 g
    • Cukry:

      19,87 g
  • Tuky:

    116,55 g
  • Vláknina:

    25,18 g

Aktivita pro spálení:

581 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaný pstruh

(3 hlasů)
1h a 10min
499 kJ

Losos s kurkumou a citróny

(4 hlasů)
45min
1219 kJ

Ryba pečená s pestem

(3 hlasů)
55min
860 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená kambala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba