Prostreno.cz

Pomazánka s medvědím česnekem

Medvědí česnek je lesní bylina, která voní a chutná po česneku, se přímo nabízí k jarním očistným kúrám. Zkuste z ní připravit třeba pomazánku.

12.06.2011 lanvin
25min

25min příprava

0min vaření

765 kJ / 182 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Tvaroh a sýr Feta rozdrobte do misky. Vidličkou rozmačkejte na kaši. Přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte. Nechte v lednici alespoň 15 minut.
  2. Podávejte s pečivem nebo tmavým chlebem ap.

TIP:

Jarní lístky a stonky medvědího česneku můžete přidávat do zeleninových salátů, které tak získají pikantní česnekovou příchuť. Drobně nakrájené stvoly použijte stejným způsobem jako pažitku či petrželovou nať: dejte je do polévek, nádivek, pomazánek, omáček, slaných palačinek i mletých masových pokrmů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,00 g
  • Sacharidy:

    14,96 g
    • Cukry:

      8,95 g
  • Tuky:

    44,67 g
  • Vláknina:

    2,70 g

Aktivita pro spálení:

149 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení





Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
1064 kJ

Hermelínová pomazánka

(43 hlasů)
10min
791 kJ

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
672 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomazánka s medvědím česnekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba