Prostreno.cz

Salát z pečené červené řepy s fíky

Pečená červená řepa je skvělý základ pro přípravu různých salátů.

09.11.2017 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

305 kJ / 72 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Červenou řepu omyjte, každou zvlášť zabalte do alobalu a uložte na plech. Pečte asi 45 minut (velká červená řepa) nebo 30 minut (malá červená řepa). Řepu nechte vychladnout v alobalu.
  3. Studenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na čtvrtky, nebo na silnější plátky.
  4. Řepu společně s baby špenátem uložte na salátovou mísu.
  5. Přidejte čerstvé nakrájené fíky a posypte polovinou malin.
  6. Druhou polovinu malin rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte jadérka granátového jablka, olivový olej, mořskou sůl a pepř. Vše promíchejte a přelijte salát.
  7. Hned podávejte.

TIP:

Na loupání a krájení řepy je dobré použít jednorázové rukavice.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,60 g
  • Sacharidy:

    174,46 g
    • Cukry:

      112,15 g
  • Tuky:

    48,35 g
  • Vláknina:

    45,20 g

Aktivita pro spálení:

198 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňový salát

(1 hlasů)
60min
312 kJ

Okurkový salát s ředkvičkou

(3 hlasů)
20min
346 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené červené řepy s fíky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba