Prostreno.cz

Polévka z artyčoku

Artyčok je nedoceněná zeleninová lahůdka. Zkuste si z něj připravit polévku.

02.01.2018 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

220 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z artyčoků odstraňte vnější listy, odřízněte spodní část a vršek.
  2. Srdíčko artyčoku rozkrojte na 4 kousky a vložte je do vývaru.
  3. Přidejte sušenou bazalku a vařte do měkka asi 20 minut.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a sherry. Nechte projít varem.
  5. Podávejte ozdobené lístečky bazalky a posypané mletým pepřem.

TIP:

Artyčok má hodně léčebných účinků. Obsahuje například bioflavonoidy, provitamin A, vitamin C, cukr inulin pro diabetiky, cynarin, kyselinu listovou, vápník, železo, draslík, zinek a hořčík.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,95 g
  • Sacharidy:

    172,48 g
    • Cukry:

      21,77 g
  • Tuky:

    83,05 g
  • Vláknina:

    18,65 g

Aktivita pro spálení:

191 kcal
23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka s rýží

(4 hlasů)
1h a 10min
331 kJ

Kari čočková polévka

(7 hlasů)
50min
199 kJ

Čínská kuřecí polévka

(5 hlasů)
1h a 5min
252 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z artyčoku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba