Prostreno.cz

Zajíc na víně

Divoká zvěř má maso, které je málo tučné a lehce stravitelné. Dobře připravená zvěřina i skvěle chutná.

18.01.2018 sun
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

600 kJ / 143 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Naporcovaného zajíce důkladně potřete hořčicí.
  2. Maso uložte do pekáčku a maso opepřete.
  3. Zajíce zasypte kolečky cibule, přidejte nové kořením, jalovec, na kostičky pokrájenou slaninu, přelijte přepuštěným máslem a nechte v chladu (lednici) uležet minimálně 24 hodin. Maso alespoň 1x otočte.
  4. Pak maso podlijte zeleninovým vývarem, vínem, lehce osolte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka, nejdříve přikryté, v polovině pečení odkryjte a dopečte odkryté.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    317,05 g
  • Sacharidy:

    75,56 g
    • Cukry:

      17,01 g
  • Tuky:

    200,88 g
  • Vláknina:

    11,92 g

Aktivita pro spálení:

554 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Králičí karbanátky

(11 hlasů)
1h a 40min
891 kJ

Králík s petrželovou omáčkou

(24 hlasů)
1h a 50min
776 kJ

Králík se sušenými švestkami

(5 hlasů)
1h a 20min
727 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zajíc na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba