Prostreno.cz

Polévka z mletého masa

Mexická pikantní polévka podávána jako hlavní chod.

26.01.2018 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

269 kJ / 64 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte nakrájený pórek a nechte pórek zesklovatět.
  3. Přidejte maso a orestujte ho.
  4. Maso posypte kořením, přidejte rajčatové pyré, rajčata, vodu, sypký vývar, nakrájené brambory a vařte přibližně 35 minut.
  5. Polévku podle potřeby osolte a dochuťte chilli vločkami.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou.

TIP:

V Mexiku se podává polévka s tortilla chipsy. Maso můžete použít vepřové, hovězí, nebo drůbeží.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,81 g
  • Sacharidy:

    137,50 g
    • Cukry:

      23,00 g
  • Tuky:

    140,70 g
  • Vláknina:

    20,32 g

Aktivita pro spálení:

356 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Krémová, smetanová polévka z topinambur

(4 hlasů)
55min
230 kJ

Brokolicová polévka s křupavou slaninou

(3 hlasů)
1h a 5min
535 kJ

Květákový krém se žampióny

(14 hlasů)
50min
253 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z mletého masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba