Prostreno.cz

Vepřová panenka s třešňovou omáčkou

Pikantní třešňová omáčka dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.

30.01.2018 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

594 kJ / 141 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej, česnek, hořčici, tymián, rozmarýn, pepř a sůl důkladně promíchejte v mělké misce.
  2. Směsí potřete maso a marinujte v chladničce 4 hodiny nebo přes noc.
  3. Maso vyndejte z marinády a otřete papírovým ubrouskem.
  4. Poté maso opečte ze všech stran na grilovací pánvi, podle velikosti panenky 10-15 minut.
  5. Před nakrájením nechte maso 10 minut odpočinout.
  6. V hlubší pánvi nechte na oleji zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené houby, vývar a vařte, až se vývar zredukuje na polovinu.
  7. K houbám přidejte třešně a 100 ml třešňové šťávy. Vařte 5 minut.
  8. Do hotové omáčky vmíchejte vychlazené máslo.
  9. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    189,69 g
  • Sacharidy:

    98,10 g
    • Cukry:

      46,50 g
  • Tuky:

    151,08 g
  • Vláknina:

    15,18 g

Aktivita pro spálení:

648 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso plněné špenátem

(1 hlasů)
1h a 30min
809 kJ

Vepřová pečeně s hruškami

(2 hlasů)
1h a 55min
674 kJ

Vepřové kotlety na rozmarýnu

(3 hlasů)
40min
1306 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s třešňovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba