Prostreno.cz

Polévka z červené řepy s medem

Zemitou chuť řepy doplňuje jemná sladkost medu.

31.01.2018 lanvin
45min

25min příprava

20min vaření

133 kJ / 31 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou řepu nakrájejte na nudličky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle a řepu nasypte do hrnce.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, cibulku a papriku, zalijte vývarem, přidejte vinný ocet a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  3. Do hotové polévky vmíchejte podle chuti 1-2 lžíce medu.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,37 g
  • Sacharidy:

    197,21 g
    • Cukry:

      71,65 g
  • Tuky:

    23,28 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

176 kcal
22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový krém se žampióny

(14 hlasů)
50min
253 kJ

Hrachová polévka

(5 hlasů)
1h a 40min
239 kJ

Květákový krém s parmezánem

(3 hlasů)
1h a 5min
190 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy s medem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba