Prostreno.cz

Chřestový krém

Velmi chutný francouzský chřestový krém.

21.02.2018 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

128 kJ / 30 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z očištěného chřestu odřízněte hlavičky, zbylé stonky nakrájejte na špalíčky.
  2. Chřestové hlavičky blanšírujte 5 minut ve vařící osolené vodě. Pak chřest sceďte.
  3. Na rozpuštěném másle orestujte špalíčky chřestu s nakrájenou šalotkou, zalijte je litrem vody, přidejte sypký zeleninový vývar a vařte 25 minut.
  4. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  5. Do polévky nasypte hlavičky chřestu, přidejte mléko, dochuťte solí, pepřem, estragonem, koprem a polévku nechte projít varem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,12 g
  • Sacharidy:

    58,78 g
    • Cukry:

      31,09 g
  • Tuky:

    37,89 g
  • Vláknina:

    13,95 g

Aktivita pro spálení:

112 kcal
14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se smetanou

(2 hlasů)
1h a 5min
301 kJ

Polévka květáková s petrželovým „pestem"

(4 hlasů)
1h a 10min
1032 kJ

Polévka ze zimních hrušek

(2 hlasů)
55min
247 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestový krém

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba