Prostreno.cz

Zelený salát

Čerstvý jarní salát s chřestem.

13.03.2018 lentilka
30min

30min příprava

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vajíčka vařte 7 minut, pak nechte vychladnout, oloupejte je a překrojte.
  2. Očištěný chřest a hrášek blanšírujte v osolené vařící vodě 5-7 minut. Pak zeleninu sceďte a zchlaďte v ledové vodě.
  3. Okurku podélně nakrájejte na velmi tenké plátky.
  4. Na salátovou mísu uložte salát, plátky okurek, přidejte hrášek, chřest a lístečky máty.
  5. Na salát uložte vejce.
  6. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce a salát přelijte.
  7. Hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,80 g
  • Sacharidy:

    88,13 g
    • Cukry:

      23,28 g
  • Tuky:

    184,06 g
  • Vláknina:

    33,08 g

Aktivita pro spálení:

439 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

131

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí salát s mandarinkou

(5 hlasů)
55min
433 kJ

Ředkvičkový salát se sýrem

(3 hlasů)
20min
678 kJ

Jednoduchý zelný salát

(3 hlasů)
30min
384 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Salátová okurka

15 kcal / 100g
B0,82 g
S3 g
T0,18 g

bylinky

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Salát zelený

22 kcal / 100g
B1,09 g
S4,07 g
T0,16 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelený salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba