Prostreno.cz

Glazovaná sekaná z vepřového masa

Sekaná glazovaná kečupem a pivem.

15.06.2018 lanvin
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

711 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Do menší misky dejte plátky toustového chleba a přelijte je mlékem.
  3. Do rendlíku dejte hnědý cukr, hořčici, kečup, přidejte pivo, sojovou omáčku a mírném ohni vařte, až se směs zredukuje na polovinu. Rum přidejte až před dokončením vaření.
  4. Do velké misky dejte maso, přidejte rozšlehaná vejce, petržel, koření, sůl, jemně nasekanou šalotku, nakrájenou papriku, namočený toustový chléb a vše důkladně vymíchejte.
  5. Z připraveného masa vytvarujte šišku, kterou položte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  6. Maso potřete polovinou glazury a pečte v troubě 50 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody, nebo vývaru.
  7. Maso potřete zbytkem glazury a pečte ještě 15-20 minut.

TIP:

Glazování je postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke glazování před pečením se používají různé tekutiny, například mléko nebo pivo, dále pak rozšlehaná vejce, zředěný med a další.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    341,70 g
  • Sacharidy:

    240,43 g
    • Cukry:

      105,48 g
  • Tuky:

    216,82 g
  • Vláknina:

    21,30 g

Aktivita pro spálení:

893 kcal
111

minut jízdy na kole

85

minut běhu

266

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka s hruškami

(3 hlasů)
1h a 10min
645 kJ

Pečený vepřový bůček

(5 hlasů)
1h a 50min
497 kJ

Masové karbanátky s pekingským zelím

(1 hlasů)
1h a 25min
840 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Glazovaná sekaná z vepřového masa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba