Prostreno.cz

Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Ryba připravená podle řeckého receptu.

07.08.2018 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

702 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou rybu osolte, opepřete, dovnitř ryby vložte větvičky rozmarýnu, přidejte polovinu citrónu a 1 lahůdkovou cibulku.
  2. Rybu položte do zapékací misky, kolem ryby uložte druhou půlku citronu nakrájenou na plátky.
  3. Rybu posypte citronovou kůrou, chilli vločkami a nasekanými rajčaty.
  4. Na rybu položte plátky másla a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  5. Rybu odkryjte a pečte ještě 15-25 minut, podle velikosti ryby.
  6. Podávejte posypané nakrájenou natí cibulky.

TIP:

Podle tohoto receptu můžete připravit i jiné ryby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    323,38 g
  • Sacharidy:

    131,92 g
    • Cukry:

      73,05 g
  • Tuky:

    302,71 g
  • Vláknina:

    23,50 g

Aktivita pro spálení:

1092 kcal
136

minut jízdy na kole

104

minut běhu

325

minut uklízení





Podobné recepty

Citronový pstruh

(5 hlasů)
45min
838 kJ

Špízy z lososa

(2 hlasů)
35min
1002 kJ

Minutka z tuňáka

(6 hlasů)
30min
709 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba