Prostreno.cz

Marocká květáková polévka

Zeleninová polévka harisou a mandlemi.

10.08.2018 sun
55min

20min příprava

35min vaření

286 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
  2. Přidejte harisu, kmín a promíchejte.
  3. Zeleninu zalijte vodou, osolte, přidejte polovinu mandlí a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte skořicí.
  5. Polévku podávejte posypanou mandlemi a koriandrem.

TIP:

Harisa je druh ostré kořenící směsi.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,60 g
  • Sacharidy:

    213,26 g
    • Cukry:

      17,16 g
  • Tuky:

    118,35 g
  • Vláknina:

    120,84 g

Aktivita pro spálení:

315 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka ze sladkých brambor

(3 hlasů)
1h a 10min
247 kJ

Krémová thajská polévka

(1 hlasů)
45min
204 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marocká květáková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba