Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Sladká, lehce oříšková chuť cizrny vám určitě zachutná.

10.09.2018 sun
2h a 15min

15min příprava

2h a 0min vaření

506 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Propláchnutou cizrnu nasypte do hrnce, zalijte 2l vody a nechte přes noc namočenou. Měla by být namočená alespoň 8 hodin.
  2. Druhý den cizrnu slijte, zalijte 1.5 litry vody a uvařte ji s bylinkami doměkka.
  3. Přibližně polovinu odeberte, vyndejte bylinky a rozmixujte ponorným mixérem. Rozmixovanou cizrnu smíchejte s nerozmixovanou.
  4. Do polévky vmíchejte smetanu, dochuťte bio sypkým zeleninovým vývarem, špetkou soli a prolisovaným česnekem.
  5. Polévku podávejte pokapanou ochuceným olejem.

TIP:

Ochucené oleje koupíte v každém supermarketu. Pokud budete vařit cizrnu v tlakovém hrnci, doba vaření se zkrátí skoro o polovinu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,50 g
  • Sacharidy:

    165,82 g
    • Cukry:

      32,53 g
  • Tuky:

    193,23 g
  • Vláknina:

    46,16 g

Aktivita pro spálení:

431 kcal
53

minut jízdy na kole

41

minut běhu

128

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar zeleninový sypký

0 kcal / 100g
B0 g
S0,7 g
T0 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

čerstvý špenát

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,6 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba