Prostreno.cz

Hovězí maso v portské omáčce

Plátky hovězího masa s omáčkou z portského vína.

01.10.2018 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

633 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí a opečte z obou stran v pekáčku na rozehřátém oleji.
  3. Maso zalijte 250 ml vývaru, přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  4. Během pečení si připravte omáčku: Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přilijte víno a vývar. Přidejte cukr a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vařte na mírném ohni 30 minut. Omáčku zahustěte bramborovým škrobem, který rozmíchejte v 50 ml vody.
  5. Maso podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    115,32 g
  • Sacharidy:

    94,14 g
    • Cukry:

      13,85 g
  • Tuky:

    115,58 g
  • Vláknina:

    5,75 g

Aktivita pro spálení:

578 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné hovězí plátky

(1 hlasů)
60min
1296 kJ

Pečená hovězí roštěná

(3 hlasů)
1h a 50min
429 kJ

Dušené hovězí maso s karotkou a bramborami

(2 hlasů)
2h a 25min
498 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso v portské omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba