Prostreno.cz

Hřebenatky s citronovým přelivem

Hřebenatky překvapí svou jemnou chutí, která může připomínat chuť ořechů. Je to poměrně drahá záležitost, ale skvělá ke slavnostní příležitosti.

07.10.2018 sun
35min

20min příprava

15min vaření

686 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu a prolisovaný česnek, přiveďte k varu pak odstavte z ohně.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, vložte hřebenatky, osolte je, opepřete a restujte je z každé strany minutu až minutu a půl do zlatohněda. Mušle by měla zůstat uvnitř sklovitá, neměla by být zcela propečená – jen tak bude šťavnatá a vynikne její jemná chuť.
  3. Mušle rozdělte na nahřáté talíře, pokapejte je citronovým přelivem a posypte sýrem a petrželkou.
  4. Podávejte nejlépe se zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    141,16 g
  • Sacharidy:

    26,71 g
    • Cukry:

      3,87 g
  • Tuky:

    95,24 g
  • Vláknina:

    9,26 g

Aktivita pro spálení:

369 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba v kořeněné krustě

(3 hlasů)
45min
622 kJ

Ryby dušené na víně

1h a 5min
403 kJ

Ryba s citronovou omáčkou

(3 hlasů)
50min
804 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hřebenatky s citronovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba