Prostreno.cz

Květák s pažitkovou omáčkou

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu mají rádi děti i dospělí. Připravte si květák vařený, přelitý omáčkou. Bude vám taky chutnat.

09.01.2019 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

1074 kJ / 256 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smetanu přiveďte k varu, přidejte jíšku a vařte 10 minut.
  2. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Nakonec vmíchejte máslo a nasekanou pažitku.
  4. Květák uvařte v osolené vodě doměkka, měkký květák sceďte a podávejte přelitý omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,34 g
  • Sacharidy:

    28,05 g
    • Cukry:

      13,89 g
  • Tuky:

    140,52 g
  • Vláknina:

    4,50 g

Aktivita pro spálení:

343 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Zapečený květák

(3 hlasů)
1h a 10min
577 kJ

Mleté maso zapečené s květákem

(3 hlasů)
1h a 15min
621 kJ

Brokolice zapečená s květákem

(4 hlasů)
55min
874 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba