Prostreno.cz

Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Šťavnaté dušené kančí maso se skvělou omáčkou.

21.01.2019 lanvin
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

698 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“.
  4. Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké.
  5. Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla.
  6. Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    255,46 g
  • Sacharidy:

    465,19 g
    • Cukry:

      54,90 g
  • Tuky:

    122,39 g
  • Vláknina:

    134,68 g

Aktivita pro spálení:

927 kcal
115

minut jízdy na kole

88

minut běhu

276

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené srnčí na česneku

(27 hlasů)
2h a 50min
934 kJ

Zvěřinový guláš se žampiony

(9 hlasů)
2h a 20min
413 kJ

Srnčí ragů

(4 hlasů)
1h a 50min
565 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba