Prostreno.cz

Ryba s pomerančovou omáčkou

Omáčka, která rybu rázem promění v lahodnou specialitu. Kůra z běžně prodávaných pomerančů je chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději bio pomeranče.

22.01.2019 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

678 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Jeden pomeranč nakrájejte na plátky a rozložte je na dno vymazané zapékací misky.
  3. Rybí filety osolte, opepřete a položte je na plátky pomeranče.
  4. Ryby pokapejte olejem a pečte 25-30 minut v předehřáté troubě.
  5. Na lžíci oleje a lžíci másla orestujte drobně nakrájenou šalotku.
  6. K šalotce přidejte nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů, dijonskou hořčici, tymián a vše prohřejte.
  7. Nakonec přidejte 4 lžíce studeného másla a důkladně promíchejte.
  8. Ryby podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,40 g
  • Sacharidy:

    83,95 g
    • Cukry:

      52,47 g
  • Tuky:

    185,28 g
  • Vláknina:

    17,60 g

Aktivita pro spálení:

658 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Treska pečená v troubě

(8 hlasů)
1h a 10min
371 kJ

Treska s pomerančovou šťávou

(1 hlasů)
55min
323 kJ

Kapří podkovy na fenyklu

(6 hlasů)
50min
811 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba