Prostreno.cz

Vepřové maso na zázvoru

Pivo dodá masu už v marinádě skvělý nádech, během pečení šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.

28.01.2019 Mikeš
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

964 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vložte do pekáčku osolte, posypte zázvorem, kmínem, pokapejte olejem a zalijte pivem. Maso přes noc v chladu marinujte.
  2. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  3. Maso vyjměte z marinády a osušte papírovým ubrouskem.
  4. V pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm maso opečte.
  5. Maso přelijte marinádou a pečte v troubě doměkka. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlijte pivem.
  6. Měkké maso nakrájejte přes vlákno na plátky, podávejte přelijte vypečenou šťávou, ozdobené bylinkami.

TIP:

Marinované maso je třeba osušit, aby při opékání neprskalo.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    327,29 g
  • Sacharidy:

    30,85 g
    • Cukry:

      0,15 g
  • Tuky:

    291,44 g
  • Vláknina:

    10,40 g

Aktivita pro spálení:

712 kcal
89

minut jízdy na kole

67

minut běhu

212

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(5 hlasů)
1h a 20min
567 kJ

Vepřové plátky na olivách

(3 hlasů)
1h a 20min
695 kJ

Vepřová krkovice s bílým zelím

(3 hlasů)
1h a 50min
461 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na zázvoru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba