Prostreno.cz

Vepřová panenka plněná špenátem

Čerstvý listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Čerstvý špenát se skvěle hodí k plnění masa.

28.01.2019 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

459 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte špenát a duste, až špenát zavadne.
  2. Špenát dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  3. Ke špenátu vmíchejte vařenou rýži.
  4. Maso rozkrojte tak, aby vznikl plát, maso lehce naklepejte a osolte.
  5. Na maso rozprostřete připravený špenát, maso zarolujte a ovažte potravinářským provázkem.
  6. Roládu položte do pekáčku, zalijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  7. Před podáváním nakrájejte na plátky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,54 g
  • Sacharidy:

    155,23 g
    • Cukry:

      11,05 g
  • Tuky:

    48,94 g
  • Vláknina:

    9,62 g

Aktivita pro spálení:

293 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné mleté maso

(2 hlasů)
1h a 30min
900 kJ

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(5 hlasů)
1h a 20min
567 kJ

Vepřové plátky na olivách

(3 hlasů)
1h a 20min
695 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka plněná špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba