Prostreno.cz

Gratinovaný celer

Celer zapečený se sýrem a smetanou.

29.01.2019 sun
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

474 kJ / 113 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu smetanu s vývarem.
  2. Celer oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  3. Kousky celeru vložte do smetany s vývarem a vařte přibližně 30 minut, nebo až je celer skoro měkký.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Uvařený celer vyndejte a nakrájejte ho na přibližně půlcentimetrové plátky.
  6. Smetanu a vývar vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu, pak vmíchejte hořčici a podle chuti opepřete, případně osolte.
  7. Plátky celeru nasypte do zapékací misky, rozprostřete je po celém dně a posypte je tymiánem.
  8. Celer přelijte smetanou s vývarem a dejte na 30 minut do předehřáté trouby.
  9. Po třiceti minutách posypte celer sýrem smíchaným s pažitkou a dejte ještě na 10 minut do trouby.

TIP:

Pokud nemáte rádi tymián, použijte oblíbené bylinky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,02 g
  • Sacharidy:

    59,97 g
    • Cukry:

      24,49 g
  • Tuky:

    116,00 g
  • Vláknina:

    8,10 g

Aktivita pro spálení:

357 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory s koprovým přelivem

(4 hlasů)
45min
503 kJ

Zapečená rýže

(6 hlasů)
1h a 10min
1053 kJ

Fazole se zeleninou

(1 hlasů)
1h a 25min
385 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný celer

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba