Prostreno.cz

Vepřová játra na sádle s cibulkou

Zapomenutá klasika. Vepřová játra jsou na rozdíl od hovězích měkčí a jemnější. Za málo peněz z nich můžete vykouzlit spoustu jídel.

08.02.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

796 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na plátky.
  2. Na sádle opečte cibuli společně s drceným kmínem.
  3. Přidejte játra a za občasného míchání restujte 5 minut.
  4. Přidejte lístky tymiánu a koňak. Podlijte lehce vývarem, zhruba do poloviny jater, přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra hotová. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší a tvrdší.
  5. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem, vypněte a v omáčce rozmíchejte máslo, které omáčku zjemní.

TIP:

Pokud chcete mít hustou omáčku zahustěte ji instantní jíškou nejlépe tmavou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    223,86 g
  • Sacharidy:

    49,58 g
    • Cukry:

      12,76 g
  • Tuky:

    168,38 g
  • Vláknina:

    6,85 g

Aktivita pro spálení:

706 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí játra s petrželkou

(11 hlasů)
30min
747 kJ

Restovaná telecí játra

(14 hlasů)
45min
618 kJ

Játra na víně

(10 hlasů)
40min
697 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra na sádle s cibulkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba