Prostreno.cz

Polévka s divokou rýži

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – tahle je inspirovaná kuchyní japonskou.

18.03.2019 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

458 kJ / 109 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli s kuřecím masem, pokrájeným na tenké proužky.
  2. Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte.
  3. Zalijte vodou, nebo vývarem a na mírném ohni vařte za občasného promíchání 15 minut.
  4. Pak přidejte mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer, smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte dalších 15 minut.
  5. Před podáváním posypte plátky mandlí.

TIP:

Mandle můžete nasucho orestovat v pánvi.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,78 g
  • Sacharidy:

    182,70 g
    • Cukry:

      23,05 g
  • Tuky:

    173,16 g
  • Vláknina:

    20,45 g

Aktivita pro spálení:

486 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Brynzová polévka

(2 hlasů)
50min
240 kJ

Japonská polévka s ředkvičkami

(2 hlasů)
35min
146 kJ

Fazolová polévka s kořením garam masala

(2 hlasů)
2h a 20min
568 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s divokou rýži

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba