Prostreno.cz

Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

Při pečení ve vývaru zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí.

04.04.2019 sun
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

627 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Kotlety osolte a uložte je do pekáčku.
  3. Šalotky oloupejte, nakrájejte je na větší kousky a nasypte je kolem masa.
  4. Maso podlijte vývarem ve kterém rozmíchejte hořčici, pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř.
  6. Do pekáčku s vypečenou šťávou nalijte smetanu, přidejte jíšku a vařte minimálně 10 minut.
  7. Nakonec vmíchejte do omáčky studené máslo.
  8. Do omáčky vložte maso a jen prohřejte.

TIP:

Pokud máte rádi pikantnější jídlo přidejte hořčici dijonskou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    241,70 g
  • Sacharidy:

    143,12 g
    • Cukry:

      51,02 g
  • Tuky:

    131,70 g
  • Vláknina:

    19,20 g

Aktivita pro spálení:

744 kcal
93

minut jízdy na kole

70

minut běhu

222

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso na zázvoru

(1 hlasů)
2h a 0min
964 kJ

Vepřová panenka plněná špenátem

(4 hlasů)
1h a 25min
459 kJ

Kuličky z mletého telecího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
619 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba