Prostreno.cz

Olivy z Ascoly

Nadívat olivy – bláznivý nápad, na který přišli šetrní italští kuchaři, když hledali způsob, jakým využít zbylé maso z hostin. Do menu vatikánských jídelen přidal “olivy z Ascoly” už papež Sixtus V. Dnes světově proslulé obalované olivy ochutnejte i vy. Je to delikatesa. Zkuste recept podle Emanula Ridi, Itala v kuchyni.

40min

30min příprava

10min vaření

605 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olivy vypeckujte (nožem řežte po hraně pecky do tvaru spirálky tak, aby se oliva nerozpadla).
  2. V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Do základu přidejte na kostičky nakrájené kuřecí, vepřové i hovězí maso, zalijte bílým vínem a povařte. Směs osolte a nechte vychladnout.
  3. Po vychladnutí přisypte střídku z pečiva a parmazán, přidejte 1 vejce, nastrouhejte muškátový oříšek i hřebíček, trochu citronové kůry a vše rozmixujte. Podle chuti dosolte, dopepřete.
  4. Olivy naplňte směsí 
a obalte v klasickém trojobalu (2 vejce, strouhanka, hladká mouka). Olivy osmažte v olivovém oleji do zlatova.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    178,65 g
  • Sacharidy:

    86,42 g
    • Cukry:

      2,91 g
  • Tuky:

    205,80 g
  • Vláknina:

    30,60 g

Aktivita pro spálení:

762 kcal
95

minut jízdy na kole

72

minut běhu

227

minut uklízení





Podobné recepty

Sleďové filety ve švestkové omáčce

(16 hlasů)
6h a 35min
831 kJ

Grilovaná cuketa

(19 hlasů)
60min
1023 kJ

Rajčata s bazalkou

(10 hlasů)
25min
452 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar heenna
29.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Olivy z Ascoly

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba