Prostreno.cz

Vařené hovězí maso se zeleninou

Z masa uvaříte silný vývar i skvělý druhý chod. Vařené hovězí maso výborně chutná s dušenou zeleninou

30.05.2019 lanvin
3h a 15min

45min příprava

2h a 30min vaření

318 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vložte do vařící vody, přidejte sáčky s kořením, kořenovou zeleninu, osolte a maso uvařte doměkka.
  2. Maso sceďte a nakrájejte ho na plátky.
  3. Vývar podávejte jako polévku, 500 ml budete potřebovat na přípravu zeleniny.
  4. Očištěnou mrkev, celer, petržel a zelí nakrájejte na nudličky.
  5. V rendlíku rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku.
  6. Šalotku posypte moukou a minutu míchejte.
  7. Pak za stálého míchání zalijte vývarem (500 ml).
  8. Přisypte na nudličky nakrájenou zeleninu a 15 minut duste. Často míchejte.
  9. Zeleninu dochuťte cukrem, solí, octem a mletým pepřem.
  10. Vařené maso podávejte s dušenou zeleninou, hustě posypané pažitkou, nebo petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    282,80 g
  • Sacharidy:

    411,12 g
    • Cukry:

      91,49 g
  • Tuky:

    199,03 g
  • Vláknina:

    137,40 g

Aktivita pro spálení:

1036 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

309

minut uklízení





Podobné recepty

Sekaná pečená se zelím

(1 hlasů)
2h a 15min
513 kJ

Minutka z hovězího masa s brokolicí

(2 hlasů)
50min
792 kJ

Kuličky z hovězího masa s nivou

(1 hlasů)
1h a 30min
1318 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vařené hovězí maso se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba