Prostreno.cz

Rybí filety s pikantní omáčkou

Recept je vhodný k přípravě jakékoli ryby, kterou by jste si rádi připravili. Omáčka z hořčice a marakuji dodá rybě lehce pikantní chuť.

02.08.2019 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

936 kJ / 223 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte hořčici s medem a dužinou marakuji.
  2. Přilijte víno ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a vše vařte 5 minut. Podle chuti osolte.
  3. Rybí filety uložte do zapékací misky osolte je, opepřete a posypte je lístečky tymiánu.
  4. Na ryby položte plátky másla.
  5. Pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  6. Rybu podávejte s připravenou omáčkou.

TIP:

Dužnina marakuji s mnoha semeny má rosolovitou konzistenci, je šťavnatá, osvěžující, nakyslé chuti s typickým aroma.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    151,02 g
  • Sacharidy:

    68,60 g
    • Cukry:

      38,45 g
  • Tuky:

    329,79 g
  • Vláknina:

    11,40 g

Aktivita pro spálení:

984 kcal
123

minut jízdy na kole

93

minut běhu

293

minut uklízení





Podobné recepty

Ryby s dušenými houbami

(7 hlasů)
1h a 15min
520 kJ

Ryba na másle s pórkem

(2 hlasů)
1h a 10min
498 kJ

Rybí podkovy s mandlemi

(1 hlasů)
1h a 5min
811 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s pikantní omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba