Prostreno.cz

Lilek plněný žampióny

Lilek je u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina. Lilek je jemný a nevýrazný. Sýr a žampióny mu dodají chuť.

22.08.2019 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

520 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozřízněte, osolte a nechte 15 minut stát.
  2. Lilek opláchněte, vyberte semínka a kousek dužiny, aby se dal lilek naplnit.
  3. Česnek nadrobno nakrájejte, cibulky nakrájejte na plátky.
  4. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte česnek, nakrájené houby a duste za občasného míchání 8-10 minut. Až se odpaří voda z hub.
  6. Směs osolte, opepřete a vmíchejte strouhaný sýr.
  7. Touto směsí naplňte lilek.
  8. Lilek položte do pekáčku, nebo zapékací misky, pokapejte ho máslem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut. Na prvních 15 minut pečení lilek přikryjte-třeba alobalem.
  9. Lilek před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,54 g
  • Sacharidy:

    52,80 g
    • Cukry:

      16,11 g
  • Tuky:

    100,79 g
  • Vláknina:

    17,82 g

Aktivita pro spálení:

594 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Lilek plněný mletým masem

(1 hlasů)
2h a 15min
613 kJ

Lilek v panko strouhance

(3 hlasů)
45min
616 kJ

Lilek z trouby

(2 hlasů)
1h a 5min
1076 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba