Prostreno.cz

Salát z bílé ředkve a zelí

Lehce pikantní bílá ředkev se do salátu skvěle hodí. Recept je z Japonské kuchyně.

22.08.2019 lentilka
30min

30min příprava

336 kJ / 80 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou ředkev nastrouhejte, nebo nakrájejte na tenké proužky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky a očištěné zelí nakrájejte na nudličky.
  3. Zeleninu nasypte do misky, přidejte rukolu a pokapejte zálivkou.
  4. Ingredience na zálivku dejte do misky a prošlehejte metličkou.

TIP:

Tamari je o něco hustší než shoyu, naopak obsahuje méně soli (11,8 %). Na rozdíl od shoyu neobsahuje lepek. Ačkoli jsou tamari a shoyu obě sójové omáčky, vzniká každá z nich jinak.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,61 g
  • Sacharidy:

    39,90 g
    • Cukry:

      21,08 g
  • Tuky:

    46,58 g
  • Vláknina:

    8,20 g

Aktivita pro spálení:

203 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení





Podobné recepty

Cuketa s citronovou marinádou

(1 hlasů)
20min
878 kJ

Zelený salát

(3 hlasů)
45min
687 kJ

Špenátový salát s hruškou

(2 hlasů)
35min
1422 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

červená řepa

43 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

kysané zelí

19 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,2 g

rukola

25 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z bílé ředkve a zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba