Prostreno.cz

Polévka s mletým masem

Mleté maso není jen k přípravě různých karbanátků, ale můžete z něj uvařit i chutnou, sytou polévku.

26.02.2020 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

386 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso opečte v hrnci na oleji.
  2. Maso posypte kmínem, osolte, zalijte vodou a přidejte kostku vývaru (pokud máte domácí vývar, použijte vývar). Vařte za občasného míchání 15 minut.
  3. Cizrnu propláchněte a přidejte ji do polévky.
  4. Přisypte jíšku a vařte 15 minut.
  5. Nakonec do polévky přidejte smetanu, která polévku zjemní.
  6. Polévku prohřejte a před podáváním pokapejte chilli olejem.

TIP:

Chilli olej dostanete koupit v každém supermarketu. Většinou mají objem 250 ml. Je i česnekový a další druhy. Místo jíšky můžete polévku zahustit lžíci kukuřičného škrobu, který rozmíchejte v malém množství vody.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,46 g
  • Sacharidy:

    162,63 g
    • Cukry:

      28,04 g
  • Tuky:

    147,03 g
  • Vláknina:

    34,76 g

Aktivita pro spálení:

461 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

137

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z kukuřice s ovesnými vločkami

(4 hlasů)
1h a 5min
237 kJ

Krémová česneková polévka

(4 hlasů)
55min
325 kJ

Polévka z kadeřávku

(4 hlasů)
1h a 5min
295 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s mletým masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba