Prostreno.cz

Vepřový bůček plněný švestkami

Netradiční náplň, ale skvělá chuť, příprava je docela jednoduchá.

10.03.2020 Mikeš
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

1219 kJ / 291 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku, přidejte švestky, tyčinku skořice a rozinky. Přiveďte k varu, vařte 10 minut, pak odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  3. Švestky a rozinky sceďte, víno dejte stranou.
  4. Vychladlé švestky nakrájejte.
  5. Maso podélně nařízněte, pak otevřete a maso upravte na plát, podle potřeby maso naklepejte.
  6. Maso osolte, opepřete a posypte švestkami a rozinkami, přidejte snítku tymiánu.
  7. Maso stočte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  8. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  9. Maso podlijte připraveným vínem a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  10. Před krájením nechte maso 15 minut odpočinout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    147,52 g
  • Sacharidy:

    916,78 g
    • Cukry:

      472,53 g
  • Tuky:

    775,43 g
  • Vláknina:

    166,20 g

Aktivita pro spálení:

1488 kcal
186

minut jízdy na kole

141

minut běhu

444

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky s mrkví a houbami

(1 hlasů)
1h a 25min
896 kJ

Plněné šišky z mletého masa

(3 hlasů)
1h a 20min
979 kJ

Vepřová panenka s jablky a houbami

(3 hlasů)
1h a 20min
659 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček plněný švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba