Prostreno.cz

Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

Kostky libového, vepřového masa s mrkví, fazolovými lusky a hráškem ve smetanové omáčce.

11.03.2020 sun
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

492 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi, nebo rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, 3 lžíce oleje, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  2. K šalotce přidejte na kostky nakrájené maso, promíchejte, přilijte 250 ml vývaru, lehce osolte a duste doměkka.
  3. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky.
  4. V polovině dušení přidejte k masu mrkev, překrojené hrachové a fazolové lusky.
  5. Ve smetaně rozmíchejte hořčici a kukuřičný škrob.
  6. Smetanu nalijte k měkké zelenině a masu a duste ještě 10 minut.
  7. Podávejte s bramborovou kaší, kterou můžete posypat jemně nastrouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    167,05 g
  • Sacharidy:

    131,34 g
    • Cukry:

      50,86 g
  • Tuky:

    164,24 g
  • Vláknina:

    18,95 g

Aktivita pro spálení:

536 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

(2 hlasů)
1h a 30min
618 kJ

Vepřová krkovice s červenou cibulí

(2 hlasů)
2h a 0min
832 kJ

Plněná vepřová panenka

(3 hlasů)
1h a 25min
932 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Fazolové klíčky

30 kcal / 100g
B3 g
S5 g
T0 g

cukrový hráškový lusk

42 kcal / 100g
B2 g
S7 g
T0,5 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba