Prostreno.cz

Treska se žampióny

Treska dušená na víně s dušenými žampióny. Lehké, rychlé a zdravé.

13.03.2020 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

611 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla a lžíci oleje, přisypte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  2. Houby nakrájejte na silnější plátky a nasypte je k šalotce.
  3. Přidejte smetanu ve které rozmíchejte škrob a duste 10-15 minut. Houby podle chuti osolte.
  4. Porce ryby osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje.
  5. Na máslo s olejem položte porce ryby, ryby podlijte vínem a duste podle druhu ryb a velikosti porcí 15-20 minut. Během dušení posypte ryby tymiánem.
  6. Ryby podávejte s připravenými žampióny se smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    147,90 g
  • Sacharidy:

    56,59 g
    • Cukry:

      20,75 g
  • Tuky:

    165,31 g
  • Vláknina:

    11,60 g

Aktivita pro spálení:

604 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

(4 hlasů)
1h a 15min
415 kJ

Krevety s kukuřicí

(2 hlasů)
35min
294 kJ

Treska na olivách

(2 hlasů)
45min
887 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska se žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba