Prostreno.cz

Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

Mořská ryba v kombinaci s pestem a houbami má šmrnc.

21.02.2020 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

415 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Dno pekáčku vyložte pečícím papírem a lehce ho potřete olejem.
  3. Neoloupané brambory a cuketu důkladně omyjte, nakrájejte je na silnější plátky, plátky uložte na dno pekáčku.
  4. Brambory a cuketu osolte, pokapejte olejem a dejte na 15 minut do trouby.
  5. Na brambory rozprostřete na plátky nakrájené žampiony a nahoru položte osolené, porce ryby.
  6. Ryby potřete pestem a dejte je na 20-30 minut do trouby - záleží na velikosti porcí ryby.

TIP:

K přípravě můžete použít jakoukoli oblíbenou rybu. Petrželové pesto: V mixéru rozmixujte: 1 svazek hladkolisté petrželky bez stonků, pouze lístky, 3 lžíce (zarovnané) strouhaného parmazánu,1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů a 8 lžic olivového oleje.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    175,40 g
  • Sacharidy:

    185,20 g
    • Cukry:

      11,40 g
  • Tuky:

    96,52 g
  • Vláknina:

    25,20 g

Aktivita pro spálení:

576 kcal
72

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená ryba s ořechy

1h a 25min
1118 kJ

Restovaná ryba s baby špenátem

(2 hlasů)
45min
512 kJ

Karbanátky z rybího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
653 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Mexické carnitas

2h a 30min
(1 hlasů)

Dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou

2h a 30min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk pečený s petrželovým pestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba