Prostreno.cz

Dušená hovězí kližka

Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi se kližka při správné přípravě doslova rozpadá.

18.03.2020 Mikeš
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

721 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, nasypte ho do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, oreganem (nebo majoránkou), kmínem, solí, přisypte nakrájenou cibuli a maso opečte ze všech stran.
  2. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na menší kostky a zeleninu přisypte k masu.
  3. Přidejte bobkový list, nakrájený česnek, celý pepř, zalijte vývarem, červeným vínem a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    175,68 g
  • Sacharidy:

    339,36 g
    • Cukry:

      19,97 g
  • Tuky:

    132,12 g
  • Vláknina:

    95,72 g

Aktivita pro spálení:

958 kcal
119

minut jízdy na kole

91

minut běhu

285

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí kostky s cuketou

(1 hlasů)
2h a 25min
614 kJ

Hovězí rendlík s hruškami

(3 hlasů)
2h a 25min
546 kJ

Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 25min
472 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí kližka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba