Prostreno.cz

Vepřové kotlety na cideru

Vepřové maso, cider, jablka a růžičková kapusta se v receptu skvěle doplňují.

19.03.2020 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

659 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky uložte osolené, opepřené kotlety, pokapejte je olejem, přidejte snítku rozmarýnu a podlijte je ciderem.
  3. K masu nasypte klínky cibule, maso přikryjte a duste v předehřáté troubě 30 minut.
  4. Jablka nakrájená na plátky a překrojenou růžičkovou kapustu nasypte do misky, pokapejte javorovým sirupem, nebo medem a promíchejte.
  5. Jablka a růžičkovou kapustu přisypte k masu.
  6. Maso dejte odkryté zpět do trouby a pečte, až je maso měkké.

TIP:

Cider je alkoholický nápoj, který se vyrábí kvašením jablečného moštu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    171,93 g
  • Sacharidy:

    104,82 g
    • Cukry:

      65,30 g
  • Tuky:

    118,23 g
  • Vláknina:

    19,70 g

Aktivita pro spálení:

628 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová kýta v bylinkové omáčce

(3 hlasů)
1h a 20min
794 kJ

Těstoviny se zelím a uzeným masem

(5 hlasů)
1h a 15min
944 kJ

Marinovaná vepřová panenka s brokolicí

(4 hlasů)
45min
1060 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Kynuté lívance

1h a 15min

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

25min
(35 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na cideru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba