Prostreno.cz

Těstoviny se zelím a uzeným masem

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Recept je z kuchyně našich babiček.

06.03.2020 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

944 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky.
  2. Do kastrolu na rozehřátý olej nasypte slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. Míchejte 2-3 minuty.
  3. Přisypte zelí, jemně osolte a duste, až zelí trochu změkne.
  4. Do vymazané zapékací misky nasypte uvařené těstoviny.
  5. Na těstoviny rozprostřete zelí a vše posypte nakrájeným uzeným masem.
  6. Vývar, smetanu a hořčici promíchejte a těstoviny zalijte.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut. Před koncem pečení můžete posypat sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    234,35 g
  • Sacharidy:

    437,85 g
    • Cukry:

      40,54 g
  • Tuky:

    269,68 g
  • Vláknina:

    24,70 g

Aktivita pro spálení:

967 kcal
120

minut jízdy na kole

92

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny Pappardelle s dýní

(1 hlasů)
1h a 10min
864 kJ

Mašličky s brokolicí

(4 hlasů)
1h a 5min
1192 kJ

Celozrnné špagety s cherry rajčaty

(4 hlasů)
45min
746 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kysané zelí

19 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,2 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Těstoviny se zelím a uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba